Bine ati venit!

    GradinaZoo.ro este o gradina zoologica virtuala. Suntem inca in contructie, de aceea nu veti putea admira decat animalele care au sosit deja la noi! Alte animale trebuie sa soseasca pentru a fi admirate de voi copiii, in curand!

    Stiati ca...?

    Aventurile tale

    Care a fost ultima ta aventura in care ai vazut animale?

    Uliul porumbar

    Info+

    Lungimea: 48-70 cm

    Greutatea: 1-1,5 kg

    Penajul : similar la ambele sexe

    Migratia: partial migrator

    Situatia: comun

     

    Areal: din Canada pana in Mexic, Europa, Asia 

     

     

    Descriere

    Uliul porumbar este un vanator de mare viteza. Vaneaza, de regula, dintr-o pozitie bine aleasa la marginea padurii, fiind bine dotati pentru urmarire si atac de la mica distanta, avand aripile scurte si rotunjite si coada lunga folosita pentru directie si franare.

    Sunt pasari retrase greu de observat. Femelele sunt intotdeauna mai mari decat masculii.Pasarile tinere sunt de culoare maroniecare se transforma treptat in gri. 

    Uliul porumbar se hraneste cu pasari pana la marimea unui iepure mic. In perioada imperecherii,viitorii parteneri scot sunete ascutite, inaltandu-se in aer si odata cuibul construit devin extrem de teritoriali, alungand orice intrus. In iernile friguroase, cand hrana este putina, ii gasim mult mai la sud de aria lor de raspandire

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Rasul Iberic

    Info+

    Lungimea: 85-110 cm

    Coada: 13 cm

    Greutatea: 8-38 kg

    Unitatea sociala: Individ

    Situatia: Risc redus

    Areal: S-V Europei

     

     

    Descriere

    Rasul iberic seamana cu alte specii de ras, cu o coada scurta, urechile cu smocuri si un guler de blana sub barbie.

    Este extrem de rar si pe deplin protejat de lege. Se hraneste cu iepuri de vizuina, pui de cerb, rate si alte animale salbatice mici. In timpul sezonului de imperechere femela paraseste teritoriul ei in cautarea unui mascul. Timpul gestatiei este aproximativ 2 luni, da  nastere la 2-3 pui.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Sconcsul dungat

    Info+

    Lungimea: 55-75 cm

    Coada: 17,5-25 m

    Greutatea: 2,5-6,5 kg

    Unitatea sociala: Individ

    Situatia: comun

    Areal: Din C Canadei pana in N Mexicului

     

     

    Descriere

    Sconcsul are un colorit de avertisment alb negru. Se hraneste cu insecte, mamifere mici, pasari si ouale lor, pesti, moluste, fructe, seminte. Este solitar, dar se pot strange in viziuni comune printre stanci, in viziuni vechi sau sub acareturi. Cei 5-6 pui pot ramane cu mama lor mai mult de un an.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Sacalul auriu

    Info+

    Lungimea: 60-110 cm

    Coada: 20-30 cm

    Greutatea: 7-15 kg

    Unitatea sociala: Grup/Pereche

    Situatia: Comun

    Areal: S-E Europei, N si E Africii, S-E Asiei

     

     

     

    Descriere

    Sacalii prefera sa traiasca in deserturi, campii si savane deschise sau impadurite. Este un animal nocturn.

    Sacalul este foarte bine adaptat pentru vanatoare datorita dintilor ascutiti si curbati si picioarelor sale lungi. Uneori sacalii se aduna in grup pentru a manca un les sau pentru a vana un animal mare precum o gazela sau o antilopa, de obicei vaneaza singuri maxim doi. Se mai hranesc cu mamifere mici, pasari, reptile.

    Sacalii sunt animale monogame, ceea ce inseamna ca se imperecheaza pe viata. Perioada de gestatie este de 60-63 de zile. In medie sunt nascuti 3-5 pui care sunt ingrijiti intr-o vizuina la adapost.

    Blana este predominant galbena-deschis, aurie sau maro-deschis, mai cenusie pe spate si roscata pe abdomen.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Vulpea polara

    Info+

    Lungimea: 53-55 cm

    Coada: 30 cm

    Greutatea: 4 kg

    Unitatea sociala: Grup/Pereche

    Situatia: Comun

    Areal: N Canadei, Alaska, Groelanda, N Europei, N Asiei

     

     

     

     

    Descriere

    Vulpea polara are doua tipuri de culori una de iarna-blana alba pentru camuflaj pe zapada si gheata si una de vara-blana-maronii cenusii.

    Vulpea polara se hraneste cu o mare varietate de alimente- lemingi, pasari, oua, crabi, peste, insecte, lesuri de foci si balene, fructe, seminte. Reproducerea este stans legata de hrana disponibila,cu peste 15 pui o data,cand lemingii se gasesc din abundenta.

    Blana de vara a vulpii polare este, ca grosime este pe jumatate fata de blana de iarna, la fel si blana de dedesubt.Vulpea polara are urechi mici, bot bont, pisioare si coada scurte. Fiecare parte a corpului sau, mai putin nasul sunt acoperite cu blana.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Cainele de prerie cu coada neagra

    Info+

    Lungimea: 28-30 cm

    Coada: 7-11.5 cm

    Greutatea: 0.7-1.5 kg

    Unitatea sociala: Grup

    Situatia: Risc redus

    Areal: Din S-v Canadei pana in N Mexicului

     

     

     

    Descriere

    Cainele de prerie cu coada neagra sau cainele de prerie de la ses traieste la altitudini de 1300-2000 m in Marile Campii din America de Nord si la sud, in zonele mai aride din nordul extrem al Mexicului. Perii de pe corpul cainelui de prerie cu coada neagra au varful negru iarna si alb vara, iar mustatile si treimea dinspre varful cozii sunt negre.

    Acest rozator se hraneste cu o gama de plante de sezon precum pirul, iarba boului, nalba, cactusi si radacini subterane si bulbi, iarna. Cainii de prerie se inmultesc cu repeziciune, cu pana la 8 pui dupa o gestatie de 33-38 zile.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

     

    Zimbrul

    Info+

    Lungimea: 2,1-3,4 m

    Coada: 30-60 cm

    Greutatea: 300-920 kg

    Unitatea sociala: Grup

    Situatia: In pericol

    Areal: E Europei

     

     

    Descriere

    Diferite surse stiintifice,sugereaza ca bizonul european, sau zimbrul, poate constitui aceeasi specie cu bizonul american.Zimbrul are o blana putin mai scurta si mai deschisa la culoare decat bizonul american, dar obiceiurile sale si comportamentul de turma sunt asemanatoare.Coarnele, mai mari la mascul, sunt scurte si indreptate in sus.Acest zimbrul se hraneste cu frunze, ramuri si scoarta de copac si paste vegetatie pitica.Unicul pui apare dupa o gestatie de 260-270 de zile.Poate alerga in mai putin de 3 ore de la nastere si este intarcat la un an.Are o cocoasa bine dezvoltata in zona umerilor.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Vulpea rosie

    Info+

    Lungimea: 58-90 cm

    Coada: 32-49 cm

    Greutatea: 3-11 kg

    Unitatea sociala: Pereche

    Situatia: Comuna

    Areal: Arctica,America de Nord, Europa, asia, N Africii, Australia

     

     

     

    Descriere

    Vulpea rosie are o constitutie fina.Botul este lung si ascutit, prevazut cu mustati stufoase.Urechile sunt scurte si late, purtate ridicat.Vulpea este nativ un carnivor, hranindu-se cu diferite vietati pe care le poate prinde, de la iezi de caprioare pana la tot soiul de insecte.Iarna cand vanatul este putin, trage de lesuri.In lipsa carnii se multumeste si cu zmeura, afine, mere, pere, faguri de viespi si albine, puii si oale pasarilor care cuibaresc la mica inaltime.Niciodata nu vaneaza in haite.Vulpea este activa ziua si noaptea.Isi face adapostul intr-o vizuina in pamant- o gaura de iepure largita, o fisura intre stanci sau intre radacini.Imperecherea are loc iarna tarziu sau primavara devreme, cand femelele scot tipete sinistre.Gestatia dureaza 49-55 de zile si sunt fatati pana la 12 pui.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Ursul brun

    Info+

    Lungimea 2-3m 

    Coada 5-20cm 

    Greutatea 100-1000 kg

    Unitate sociala Individ

    Situatia Risc redus

    Areal N si N-V Americii de Nord, N Europei, Asia

     

     

     

    Descriere

    Ursul brun se bucura de cea mailarga raspandire dintre toate speciile de urs si variaza mult ca marime in functie de hrana si habitat.Zonele mari de salbaticie sunt importante pentru supravietuirea sa, ceea ce explica de ce pot fi intalnite populatii in regiuni izolate precum parti din Alaska si Yukon, in timp ce distrugerea habitatuluiin restul Americii de Nord si Europa a determinat o reducere drastica a numarului de exemplare.Trasaturile distinctive ale ursului brun sunt cocoasa de muschi dintre umeri si ghearele lungi care-l ajuta sa sape dupa radacini si bulbi..Poate sta ridicat pe labele dinapoi pentru a identifica un pericol sau o sursa de hrana.Desi in principal ierbivori, ursii bruni sunt gata sa manance carne ori de cate ori este disponibila.Pentru a evita deficitul de hrana din iarna, se adapostesc in barloguri sapate in coastele dealurilor sau in desisuri, pana la 6 luni, in timpul carora femela naste puii.Durata de viata a ursului brun este in jur de 25 de ani in salbaticie si mai lunga in captivitate.

    Constitutie solida

    Ursii bruni sunt animale mari,cu o constitutie solida.Desi este mica diferenta morfologica dintre sexe,masculii pot fi si de doua ori mai grei decat femelele, mai mici si mai usoare.Ambele sexe se hranesc intens de primavara pana toamna ca sa se ingrasepentru somnul de iarna.Ursii bruni se simt in largul lor in apa si pot astepta ore in sir langa cascade sau in apele putin adanci ale unui parau, gata sa se arunce asupra prazii.

     

    Comportament agresiv

    Din cauza puterii,dimensiunilor si comportamentului imprevizibil,ursul brun a fost considerat mult timp o amenintare la adresa oamenilor si vitelor.O mama cu pui mici este foarte periculoasa.Cu toate acestea, ursii evita de obicei sa intre in contact cu oamenii.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Lupul cenusiu

    Info+

    Lungimea 1-1,5 m

    Coada 30-51 cm

    Greutatea 16-60 kg

    Unitatea sociala Grup

    Situatia Vulnerabil

    Areal America de nord, Groenlanda, Europa, Asia

     

     

    Descriere

    Lupul cenusiu este cel mai mare membru salbatic al familiei canidelor si stramosul cainelui domestic.Animal inteligent si social, supravietuirea si marele sau succes ca animal de prada depind de organizarea sa in haite-grupuri familiale care constau din 8 pana la 12 lupi.Haitele controleaza teritorii, acoperind zone foarte vaste, pe care le mentin prin intermediul marcajelor olfactive.Ierarhia bine definita din cadrul unei haite are in centru o pereche dominanta reproducatoare, care de obicei este formata pe viata.Vanand in haite, lupul este capabil sa doboare o mare varietate de prazi, inclusiv elani si reni, care pot avea pana la de 10 ori greutatea unui lup.Odata prinsa hrana, membrii haitei asteapta in spatele perechii dominante sa aiba acces la vanatul ucis.Lupul are o conformatie puternica, solida, care-l face un vanator eficient.Nasul si urechile sensibile il ajuta sa detecteze prada.Desi lupii cesii pot aparea in apropierea asezarilor umane, reputatia lor legendara de ferocitate i-a adus in pragul exterminarii.Astazi, majoritatea lupilor cenusii traiesc in regiuni indepartate, unde vaneaza turme de cerbi mari sau boi moscati.Lupii urlapentru a-si anunta prezenta si pentru a-si delimita si apara teritoriile.Auzindu-se la distante de pana la 10 km, urletul permite haitelor rivale sa stea bine separate, evitand confruntarile.

    Ingrijirea puilor

    In timpul sezonului de imperechere, care dureaza din ianuarie pana in aprilie, femela dominanta da nastere la 4-7 pui.Dupa aproximativ o luna de alaptat, puii ies din vizuina ca sa primeasca resturi de mancare regurgitate de parintii lor si de alti membri ai haitei. Daca au suficienta hrana, puii vor fi peste 3-5 luni suficient de dezvoltati pentru a calatorii impreuna cu haita si, pana la urmatorul sezon de imperechere, unii dintre ei vor alege sa paraseasca haita.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Iepure de camp

    Info+

    Lungimea 48-70 cm

    Coada 7-13 cm

    Greutatea2,5-7 kg

    Unitatea social Individ

    Situatia Comun

    Areal Europa, Australia, Noua Zeelanda, America de Nord si de Sud

     

     

    Descriere

    Acest iepure de camp are o coada vizibila , neagra deasupra si alba dedesubt.Urechile cenusii au o pata neagra aproape de varful exterior.Aceasta specie a fost introdusa din Europa si Asia de Vest in multe alte regiuni, si se adapteaza la paduri deschise,tufarisuri, terenuri agricole mixte si chiar semideseuri cu arbusti.Hrana sa consta din iarba, scoarta si rar lesuri.Nocturni si solitari, iepurii de camp se aduna formand perechi sau grupuri in vederea reproducerii, la sfarsitul iernii si primavara.Atunci se pot declansa(meciuri de box) intre masculii rivali sau intre femelele nereceptive si masculii respinsi.Puii (o generatie are intre 1 si 10)sunt crescuti in mici adancituri, in iarba sau tufisuri.Iepurele de camp are blana lunga,creata, bej sau ruginie.

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa:

     

    Who's Online

    We have 2 guests and no members online

    News 4